Apps voor mobiele telefoons worden steeds populairder, en consumenten maken er steeds meer gebruik van om het dagelijkse leven te verbeteren. Maar is er een plaats in deze markt voor contactlenzen apps?

De trend van de consument in de richting van mobiele technologie gaat onverminderd door.

Volgens de cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK, zijn er 8,5 miljoen mensen met een smartphone in Nederland. het is onbekend welke gevolgen de snelle groei van de mobiele technologie de consument in de toekomst zal brengen, maar lenze bestellen met behulp van je mobieltje wordt steeds populairder en het aantal lenzen-apps groeit dus ook.

Terwijl men zoveel tijd op mobiele apparaten besteed en o.a. met behulp van dergelijke apps, is het zeker de moeite waard te begrijpen en op de hoogt te zijn van de beschikbare contactlens apps die gericht zijn op de Android en iOS-platforms.

De Meeste contactlens apps hebben dezelfde functie en telt de dagen tot dat uw contactlenzen moeten vervangen. Voor Android zijn dat bijvoorbeeld “Contact Lenses” en “forEyes – Contact Lens Tracker” Vergelijkbare apps voor de Iphone zijn  “Contact Lens Reminder”  “Contact Lens Counter” en “Contact Lens Tracker . ‘

De meeste van deze apps zijn eenvoudig in ontwerp, biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces. Sommige laten uw weten wanneer u uw lenzen moeten worden vervangen, andere vergelijken lenzen prijzen, of helpen bij het opslaan van uw recept en andere optometrist informatie. Er zijn zeker veel gebruikers die deze functies erg handing vinden.

Niet alleen zijn deze apps erg makkelijk maar ook zijn de meeste van deze apps gratis te downloaden?

Ook de Lenzen fabrikanten hebben hun eigen App

Acuvue Lenspal

De app van Acuvue heet “Lenspal” en helpen bij het dragen van contactlenzen door het geven van tips en handige video’s, zodat u kunt genieten van het dragen van contactlenzen.

De mobiele vriendelijke app Acuvue’s Lenspal  helpt u herinneren voor het vervangen van u lens, bij het nieuwe lenzen kopen. Of bekijk video tutorials die duidelijk laten zien hoe u lenzen moet indoen en verwijderen. Een andere fuctie is de her-bestellen van contactlenzen via uw Eye Care Optometrist.

CooperVision Consumer vobile App

Bausch + Lomb PureVision2 Fit Guide helpt u bij het zoeken van de juiste lens die past bij uw levensstijl en het helpt met het tijdig vervangen van uw lenzen.

Bausch+Lomb PureVision2 Fit Guide App

Deze app is geschikt voor zowel de iPhone en iPad en helpt bij het passen van lenzen voor  presbyopie patiënten met de 3-Zone progressieve ontwerp van PureVision®2 Multi-Focal contact lenzen. En helpen bij het berekenen van de multifocale lens.