Als ondernemer zijn er verschillende tools die je kunt gebruiken om efficiënter te werk gaan in jouw onderneming. PowerPoint is een zeer bekende tool, de slimme speaker is een tool in opkomst. Maar wist je dat je beide in de toekomst goed kunt combineren?

PowerPoint

Een van de tools die jij kunt gebruiken binnen jouw onderneming is PowerPoint. Vaak denkt men bij PowerPoint aan saaie presenaties met veel teksten en schema’s die op de slide staan, maar voor niemand te lezen zijn. Maar een PowerPoint presentatie hoeft helemaal niet saai te zijn. Het programma zit namelijk boordevol tools.

Zo worden er vaak animaties gebruikt in presentaties die er leuk uitzien. Meestal zorgt dit ervoor dat er lelijke presentaties ontstaan. Teksten die in beeld stuiterend of afbeeldingen die knipperen, leiden af van het verhaal wat je wilt overbrengen. Gebruik daarom animaties die jouw verhaal ondersteunen. Maak dus gebruik van animaties die tekst en afbeeldingen op een rustige manier op de slide laten verschijnen.

Een PowerPoint presentatie met veel tekst komt je waarschijnlijk bekend voor. Hierdoor krijg je vaak de neiging om de tekst van de slides op te lezen terwijl het publiek met je mee leest. Voorkomt dit door de tekst visueel te maken op de slides. Maak gebruik van afbeeldingen en infographics om jouw verhaal te ondersteunen in plaats van hele lappen tekst.

Slimme speaker

Een andere tool die handig kan zijn voor jouw onderneming is een slimme speaker. Een slimme speaker is een apparaat dat naar jou luistert. Je kunt het apparaat taken laten uitvoeren door er tegen te praten. Zo kan een slimme speaker je boodschappenlijst bijhouden, muziek afspelen, iets opzoeken op Google of een pizza bestellen (momenteel zijn nog niet alle functies beschikbaar in Nederland). Alle mogelijkheden vind je op slimme speaker info.

Er zijn technologiebedrijven die een slimme speaker hebben gemaakt die speciaal is ontworpen voor gebruik in bedrijven. Bedrijven kunnen deze slimme speaker gebruiken als eigen assistent die ze naar eigen smaak willen inrichten. Perfect dus voor jouw bedrijf of onderneming. Een van deze slimme speakers speciaal voor bedrijven is de Watson Assistant. Deze slimme speaker kunnen bedrijven gebruiken in hun eigen producten en op hun eigen manier rebranden waardoor de speaker uniek wordt in tegenstelling tot de andere slimme speakers die bij iedereen hetzelfde zijn.

Bovendien kan elk bedrijf zijn versie van de Watson Assistant koppelen aan een eigen database. Hierdoor komt de data van jouw bedrijf niet bij een groot bedrijf te liggen die daar dan de beschikking over heeft. De data van jou Assistant wordt dus bewaart in jouw eigen database. Hierdoor kun je dus beter privacy gevoelige informatie beheren zoals klanteninformatie en ervaringen van klanten.

Combineren van PowerPoints en slimme speakers

Het is een kwestie van tijd voordat PowerPoint presentaties ondersteunt worden door slimme speakers. Stel een eenvoudig woord in als ‘volgende’ en je slimme speaker zal opdracht geven aan je computer om de volgende dia te laten zien. Of misschien wordt het wel mogelijk om bij elke dia een afsluitendwoord in te stellen, voordat de PowerPoint naar de volgende dia gaat. En krijg je een vraag tijdens de presentatie waarbij je een afbeelding van internet wil laten zien? Dan vraag je je slimme assistent toch gewoon even om die op te zoeken.