Je hebt een WordPress website en deze werkt naar behoren, maar je zou graag willen dat je website sneller wordt. Snelheid is anno 2016 zeer belangrijk voor een goede internetervaring. Om een snelle WordPress website te realiseren zijn er een aantal stappen die je kunt uitvoeren. Ten eerste is het belangrijk om in kaart te brengen hoe de huidige snelheid van de website is. Op het internet zijn vele tools/programma’s om de snelheid van je website te meten. Een goede website is ‘tools.pingdom.com’. bij deze website krijg je een duidelijk beeld van de snelheid van je website. Bovendien krijg je inzicht in de tijd dat het kost om bepaalde onderdelen te laden.
Afbeeldingen verkleinen
Het is zeer belangrijk om de website grootte zo laag mogelijk te houden. Aangezien HD afbeeldingen zeer veel MB kunnen zijn is het niet verstandig om dit originele grote bestand op je website te zetten. Verklein daarom zelf de afbeelding en gebruik een plugin zoals WP Smush om je afbeeldingen nog extra te verkleinen. Een extra optie is om de plugin Lazy Load toe te voegen die ervoor zorgt dat alleen de afbeeldingen worden geladen die op dat moment voor de bezoeker zichtbaar zijn. Als de bezoeker verder scrolt worden de andere afbeeldingen pas geladen.
Maak gebruik van een caching plugin
W3 Total Cache is een veelgebruikte plugin die zijn werk goed doet. De plugin zorgt ervoor dat de bezoeker niet alle gegevens hoeft te laden aangezien de cache (tijdelijke opslagplaats) al een deel heeft opgeslagen.
Verwijder onnodige plugins
Iedere plugin die je download zorgt voor extra code in de website en extra code zorgt ervoor dat je website minder snel wordt omdat deze code ook geladen moet worden. Verwijder dus plugins die toch niet meer gebruikt worden. Plugins die zorgen voor veel code en server belasting en daardoor je website langzamer maken zijn Social media plugins. Voor iedere button zoals Facebook en Twitter moet de server een extra http query draaien. Een oplossing is de plugin ‘Dig Dig’. Deze maakt namelijk gebruik van het eerder genoemde Lazy Loading (maar nu voor social media buttons). De daadwerkelijke button wordt pas geladen als de bezoeker over de button hovert.
Wanneer je veel plugins hebt, maar deze wel wil blijven behouden kun je ervoor kiezen om een organizer plugin te downloaden. Deze zorgt ervoor dat je kunt instellen op welke pagina’s welke plugins worden geactiveerd. Je hebt immers niet op elke pagina alle plugins nodig. De standaard instellingen van WordPress zijn dat ze iedere plugin op iedere pagina laden, wat bijvoorbeeld voor een contact plugin totaal onzinnig is.
Goed geschreven HTML
Hoe de code is opgebouwd zal veel uitmaken, immers des te korter des te sneller de website. Je kunt HTML code op veel manier schrijven, probeer het simpel te houden voor een snellere website.
De hosting
Dan heb je al je moeite gedaan en de bovenste zaken aangepast en dan kom je erachter dat je bij een langzame hosting provider zit. Het lijkt dan allemaal weinig op te schieten aangezien hosting een belangrijk onderdeel in de snelheid van je website is. Als je naar een andere hosting partij gaat die zich specialiseert in snelheid is de kans sterk aanwezig dat je website zomaar twee keer zo snel wordt.
Wil je goed advies inwinnen kijk dan ook eens op het WordPress website van Globeview.