Websites laten maken is een branche apart? Ben jij van plan een website te lanceren voor je bedrijf dan is het belangrijk om een goede partij uit te kiezen. Wellicht is je eerste gedachte om de goedkoopste partij te kiezen. Zij beloven een prachtige website op te leveren voor een paar honderd euro. Kunnen zij hun beloftes waarmaken of zit jij hierna met een halve website. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten zodat je niet tot onverwachte verrassingen komt te staan.

Wat wil je met de website?

Het is belangrijk dat je van te voren bedenkt wat je precies wilt bereiken met de website. Websites kunnen zo uitgebreid als je zelf wilt, maar elke extra functie zal jou meer geld kosten. Daarnaast is het belangrijk dat de partij die jou website gaat bouwen ook de kennis heeft om een website, die aan jouw wensen voldoet, te bouwen. Wanneer jij dit dus goed op een rijtje hebt, kan je dit toetsen bij de partijen bij wie jij aanklopt. Functies waaraan je kunt denken zijn contactformulieren, webshops, meertalig enz.

Prijsvechters

De website wordt het online uithangbord van jouw bedrijf. Als jij jouw bedrijf serieus neemt moet je je website ook serieus aanpakken. Kom jij met een door je neef in elkaar geknutseld kunstwerkje dan snap je zelf ook wel dat dit niet professioneel overkomt. Hetzelfde geldt voor de prijsvechters. Dat de prijs zo laag is betekent dat zij geen maatwerk opleveren. Zij werken vaak met templates waardoor het makkelijk is om een website te bouwen. Een template is een standaard website opmaak die jij vervolgens zelf in kunt vullen. Wijzigingen in dit template zijn bijna niet te realiseren en dat betekent dat je vast zit aan deze lay-out. Wij raden aan deze templates alleen te gebruiken wanneer je zeker wat dat je de website nooit wilt aanpassen, ook niet in de toekomst.

Professionele website laten maken

Een professionele website laten maken zal duurder uitkomen dan wanneer je voor een template kiest. Vooral wanneer jouw website een belangrijk onderdeel in binnen je organisatie is deze optie zeker aan te raden. Dit zijn namelijk website op maat gemaakt. Dit betekent dat zowel in het ontwerp als in de technische achterkant rekening gehouden wordt met het hogere doel. Dit kan verkoop, contact, informeren enz. zijn. De kans dat jou website doet wat het moet doen is een stuk groter. Daarnaast zijn de website bouwers achter deze websites gespecialiseerd en kunnen zij jouw precies vertellen wat je beter wel en beter niet kunt doen.