Veel ondernemers hebben de voorkeur voor een lokaal internet marketing bureau. Even kort overleggen en elkaar in de ogen kunnen kijken. Een website laten maken en laten promoten door een lokale specialist heeft belangrijke voordelen. De website bouwer kent de lokale omstandigheden. Als deze webmaster zich dan ook nog verdiept in het bedrijf en de doelgroepen van de klant dan zijn de basisvoorwaarden aanwezig voor een succesvolle website. Elke ondernemer wil tenslotte en website welke geen geld kost maar geld oplevert.

Online marketing bureau

Behalve een website laten bouwen met de website ook gepromoot worden zodat deze goed gevonden wordt in Google. Een top3 positie in Google is van groot belang omdat mensen tegenwoordig niet vaak meer verder kijken. En natuurlijk is het dan belang om zo’n toppositie te bemachtigen bij belangrijke zoekwoorden welke vaak worden gezocht.

Jeroen den Ridder van Imeco legt uit: “Ben je een lokaal online marketing bureau met webdesign Breda als speerpunt dan is het van belang dat je goed gevonden wordt als men bijvoorbeeld in Google zoekt op ‘online marketing Breda’ en niet belangrijk als men zoekt op ‘computer hulp Breda’. Een zoekwoordonderzoek naar welke woorden gebruikt worden door je doelgroep(en) is cruciaal voor online succes. Een succesvolle website laten maken is als een kerstboom optuigen: het kost veel voorbereidingstijd en aandacht voor details, pas als de lichtjes aangaan kun je de gasten uitnodigen en cadeautjes uitpakken.”

Stappenplan om een succesvolle website te laten maken

  1. Zorg dat je een webdesigner hebt welke je goed ligt, een persoonlijke aanpak is het effectiefste;
  2. Vraag voorbeelden aan het internet marketing bureau van succesvolle websites en blije klanten;
  3. Beschrijf je wensen, specificeer je website doelen en vertaal dit in een planning;
  4. Maak tussentijdse afspraken om de website voortgang te evalueren;
  5. Geniet van je succesvolle website maar ga niet achterover liggen: blijf online actief.

WordPress website laten maken

WordPress is het meest gebruikte website systeem voor het MKB. Je mag het gratis gebruiken, het is schaalbaar en veilig en er zijn vele gratis extra’s voor de krijgen. En het is ook zeer geschikt voor zoekmachine marketing. Met het uitbesteden van WordPress webdesign ben je echter niet klaar. Een succesvolle website is een samenspel van bedrijfskennis en online marketing kennis. Help dus je webmaster door te vertellen over je bedrijf en vraag aan je webmaster om uitleg rondom internet marketing. Samen sterk dus.

Social media beheer

Er zijn nog maar weinig bedrijven welke niet overwegen om actiever te worden op social media. Met social media maak je ook je website succesvoller. Via bijvoorbeeld Facebook zorg je dat geïnteresseerde mensen op je website komen of direct contact met je opnemen. En meestal zie je ook icoontjes van social media op website dus andersom werkt het ook. Als mensen je website bezoeken en actuele informatie of informeel contact willen dan is Facebook een veelgebruikte route.

Van lokaal naar globaal

“Lokaal inkopen en lokale contacten zijn vaak het leukste en gemakkelijkste. “stelt Den Ridder. “Maar om ons online marketing bureau als voorbeeld te nemen: ooit vertrok een Bredase ondernemer naar Dubai en een andere naar Tunesië. Gevolg is dat we nu ook in die gebieden lokale vertegenwoordiging hebben. En daarmee ook Engelstalige websites en Franstalige websites. Lokale kansen zijn niet alleen leuk maar soms een opstapje naar meer.”

Tot slot een tip voor je website en social media: gebruik Pixabay voor gratis foto’s en video’s.