Wat is die QR code nu precies?

Wat is die QR code nu precies. zelfs als u geen website heeft en ook niet van plan bent iets op actief mee te doen dan kunt u hier uw voordeel uit halen .
Echter ook als u wel een website heeft en deze graag wilt optimaliseren voor internetgebruikers die hun mobieltje raadplegen om informatie via het net te ontvangen dan bieden QR codes zeer veel mogelijkheden.

Het internetgebruik is aan het veranderen. Ten eerste komen er per dag miljoenen gebruikers van dit wereldwijde web bij. Dagelijks worden er maar liefst 400.000 pagina’s toegevoegd (bron: Google) alleen dit al heeft een gigantisch invloed.  Maar we zijn het internet ook anders gaan gebruiken.

Belden we tien jaar geleden nog met een 28K8 modem via een telefoonlijn in met onze service provider, dat gaat nu wel heel anders. Nu loggen we in met ons mobieltje en smartphone of onze ipad. Inloggen kan tegenwoordig ook bijna overal daar wifi verbindingen zelfs in de trein te verkrijgen terwijl u met 200 kilometer per uur naar uw volgende bestemming zoeft.

Wat is een QR code?

De QR code is een twee dimensionale code – in een plat vlak – die werkt als een soort streepjes code maar dan voor computerbeeldschermen. De QR is een plaatje dat er uitziet als een labyrint. Het fijne van de QR code oftewel Quick Response code is dat een barcode scanner deze code kan uitlezen van een scherm. Niemand brengt zijn thuis PC naar de winkel of de luchthaven om zijn QR code te laten uitlezen. Echter een QR code op een mobieltje of Ipad kan wel meegedragen worden.

Waar Dient een QR code voor?

QR codes kunnen voor van alles gebruikt worden, maar om een paar voorbeelden te geven. Uw favoriete boekhandel stuurt u een kortingscode per SMS in de vorm van een QR code. Uw online vliegticket, kan op de luchthaven ingecheckt worden door middel van een QR code. U kunt uw adresgegevens, inclusief e-mailadressen, Facebook en Twitter account verwerken in een QR code.

Tevens worden QR codes nu gebruikt om marketing en advertenties doelmatiger te maken. Stelt u voor u leest de krant, en ziet een aanbieding van een online winkel die u wel iets lijkt. U moet uw PC opstarten en op zoek gaan naar de juiste website, het juiste artikel en uw weg vinden langs alle obstakels die zo nu en dan voorkomen. Of u scant in uw mobieltje de QR code die u direct naar de juiste website leidt en naar de juiste aanbieding, nu hoeft u alleen nog maar af te rekenen.

QR codes zijn de streepjescodes van de toekomst.

QR code

Website  |  Alle artikelen van deze schrijver